Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Vizyon: Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; küresel düşünebilen, bilgi üreten, bilgiye ulaşabilen, yeni teknolojileri takip eden, kullanabilen, çağın gerektirdiği nitelikte yetiştirmektir.

Misyon: Öğrencilerimizi yetiştirip hayata hazırlarken; ekonomik, teknolojik gelişmelere bağlı olarak, ülkemizin ticaret, maliye, pazarlama, muhasebecilik, büro hizmetleri, bankacılık, kooperatifçilik, sekreterlik, turizm, bilgi- işlem, mahalli idareler, basın yayın, reklamcılık vb. alanlarda kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alacak veya kendi başına iş yapacak vasıflı insan gücü ihtiyacını nitelik ve nicelik yönünden karşılayacak tedbirleri almak ve ilgili kuruluşlarla iş birliği yapmak, Gençlere; yetişkinlere ticaret ve turizm alanlarında genel ve mesleki formasyon vermek, araştırmalar yapmak. Mezunların iş alanlarına geçişlerini sağlamak bu konuda ilgili ve kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak. Yabancı dil bilen, teknolojiyi kullanma becerisi kazanmış elemanlar yetiştirmektir.

Başarılar: 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okul futsal takımımız il birincisi olmuştur. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında öğrencimiz Yaşar KARACA halter branşında sayısız Türkiye Şampiyon´luğu kazanmış olup milli sporcu olmuştur.

Saatler: 08:15 - 17:10
Isınma: doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda futsal başta olmak üzere sportif etkinliklere katılım sağlıyoruz.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP), Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES), Meslek Liseliler Hayata Dokunuyor, Kök Değerler Eğitimi, Ulusal Robot Yarışmaları, projeleri yürütülmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 204

Telefon - 03842131399

Belgegeçer - (384) 213 2647

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://nevatml.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. MİLLİ İRADE CAD. NO32 MERKEZ/NEVŞEHİR

Öğretmen :41
Öğrenci :485
Derslik :20
Atölye-İşlik :2
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :6
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :7
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1600
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - MERKEZ

Adres - YENİ MAH. MİLLİ İRADE CAD. NO32 MERKEZ/NEVŞEHİR

Ulaşım MİNİBÜS

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 0 KM.